Wordt de huurprijs wel vermeld?

Image
Op heel wat affiches staat geen huurprijs vermeld, wat nochtans verplicht is.
ZWIJNDRECHT. Gemeenteraadslid Denise Melis-De Lamper (sp.a.) heeft er in de zitting op gewezen dat bij de verhuring van een goed dat bestemd is voor bewoning in de ruime betekenis, sinds 18 mei 2007 in elke officiële en publieke mededeling het bedrag van de gevraagde huurprijs en van de gemeenschappelijke lasten dient te worden vermeld. Gemeenten moeten hierop toezicht houden, en inbreuken op deze verplichting kunnen door de gemeenten worden bestraft met een administratieve boete tussen €50  en €200.

De sp.a-fractie stelt vast dat er in Zwijndrecht heel wat vermeldingen gemaakt worden van verhuringen waar noch de huurprijs, noch de gemeenschappelijke lasten vermeld zijn. De fractie wilde  graag weten of de gemeente Zwijndrecht hier effectief op toekijkt en of hier ook al administratieve boetes opgelegd werden.

Schepen Hoppe antwoordde dat meer en meer taken en toezicht worden toegeschoven naar de gemeenten, ook dus het toezicht houden op het vermelden van de huurprijzen en vaste onkosten.  Zwijndrecht volgt, naar aanleiding van een advies van de VVGS, hier een aantal andere gemeenten en legt dus voorlopig geen administratieve boetes op.

De schepen zou wel contact nemen met de IMMO-kantoren die in de gemeente woonruimtes verhuren om hen erop te wijzen dat de prijzen moeten vermeld worden. Raadslid Melis-De Lamper maakte er haar attent op om eens regelmatig in Huis aan Huis te kijken, want daar zijn ook de helft van de aankondigingen voor verhuur, zonder prijzen. En daar kan je, vermits de telefoonnummers vermeld zijn, rechtstreeks contact hebben met de persoon die een te verhuren pand heeft.(r.d.)

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. Sinds 1 januari wordt huurprijs voor een sociale woning anders berekend en dat is voor velen geen kado. Bij Woonpunt Schelde-Rupel, waar Zwijndrecht deel van uitmaakt, betalen de...

ZWIJNDRECHT. Denis Melis-De Lamper wijst er op dat bij de verhuring van een goed dat bestemd is voor bewoning in de ruime betekenis, sinds 18 mei 2007 in elke officiële en publieke mededeling...