Muziekacademie Temse krijgt nieuwbouw

TEMSE. Op de plaats van het vroegere jeugdontmoetingscentrum De Nartist aan de Hoogkamerstraat 1 in Temse verrijst een nieuwbouw waar de muziekacademie onderdak zal krijgen. De bouw zit mooi op schema.

Jeugdontmoetingscentrum De Nartist verhuisde twee jaar geleden al naar een nieuwbouw in de Clemens De Landtsheerlaan. De oude lokalen naast de muziekacademie waren voor deze laatste niet geschikt om uit te breiden en dus werd besloten om een gloednieuw gebouw op trekken.

Eind december werden de voormalige lokalen van De Nartist afgebroken en de nieuwbouw is in volle opbouw. Onlangs werd de vloerplaat voor de eerste verdieping gegoten. Bedoeling is dat de nieuwbouw binnen 160 werkdagen klaar is. De nieuwbouw voorziet op het gelijkvloers een nieuwe inkomhal, ontvangstbalie en auditorium, op de tweede verdieping twee grote AMV-klassen en op de derde verdieping (onder het dak) een toneelzolder.

Image
De oprichting van de nieuwbouw zit op schema en wordt wekelijks opgevolgd door een overlegteam, met o.a. (v.l.n.r.) schepen van Onderwijs Franky De Graeve, secretaris Lejo Janssens, toezichter Walter Van Overschelde en schepen van Ruimtelijke Ordening Freddy Verbeke.
 

(mb)