Lokeren investeert in basisonderwijs

LOKEREN. De drie vestigingen van het stedelijke basisonderwijs in Lokeren (Eksaarde, Spoele en Skaat) tellen dit schooljaar iets meer dan duizend leerlingen. De drie scholen staan onder leiding van één directeur, die zijn handen meer dan vol heeft.

"Een directeur moet voldoende tijd kunnen vrijmaken voor z’n leerkrachten, leerlingen en hun ouders. Met zoveel leerlingen is dat niet te doen voor één persoon.", zegt de stad. Om dat op te lossen wordt elke vestiging vanaf volgend school een volwaardige school met elk een directeur. Twee directiefuncties zijn vacant.

Voor de vestiging Skaat is er nog meer goed nieuws: het nieuwbouwdossier is goedgekeurd. Dat betekent dat de dagen van de containerklassen geteld zijn. Tegen 1 september 2010 moet de nieuwe lagere school met gymzaal klaar zijn. Tegen de start van het daarop volgende schooljaar moet het kleuterpaviljoen klaar zijn. De kostprijs van ongeveer 6 miljoen euro wordt voor 70% gesubsidieerd. De stad Lokeren betaalt de overige 30%.  Het nieuwe jaar brengt voor Spoele nieuw sanitair en in Eksaarde worden een aantal klassen opgefrist. (mb)