Amedee Verbruggenkring viert eerste verjaardag

Image
Bij de viering van het éénjarig bestaan van de Amedee Verbruggenkring met de feesttaart.
SINT-GILLIS-WAAS. De Amedee Verbruggenkring vierde het eerste levensjaar met een succesvol feest. Een schot in de roos, kon dat genoemd worden. Er waren heel wat belangstellenden die op het feest van Sinterklaas de eerste verjaardag van deze cultuurspreidende vereniging kwamen meevieren.

De drijvende kracht achter dit initiatief, Romain De Grave, was dan ook opgetogen over de respons die deze nieuwe vereniging mag genieten. Erik Maes belichtte dan kort de doelstellingen van de Verbruggenkring en legde vrij sterk de nadruk op één van de actiepunten van de stichters: het vrijwaren en het bewaken van het democratisch gehalte in de besluitvorming. "We moeten er naar streven dat er een goed evenwicht is tussen het beleid en de oppositie", aldus Maes.

Dit jaar organiseerde deze vereniging nog een debatavond geleid door Ir Edmond Reyn, de auteur van 'Rijk polderland verdwenen onder baggerzand'.
Op vrijdag 13 februari 2009 presenteren zij een avond rond 'Tanzania, een land van uitersten', waarover er momenteel een artikelenreeks verschijnt in de Wase Koerier.(r.d.)