Opening nieuwe locatie Poorten en Bruggen

SINT-NIKLAAS. Op zaterdag 8 november vierde Poorten en Bruggen de opening van hun nieuwe locatie. Poorten en Bruggen bestaat sinds 2002 en heeft al een locatie in de Parklaan 78. De vereniging is de laatste jaren gegroeid en de locatie in de Parklaan is te klein geworden. Daarom breiden ze uit naar de Heistraat 135 B.

 

Poorten en Bruggen is een Turkse vereniging met een breed aanbod naar jongeren en volwassenen toe. Hun focus ligt op onderwijs, cultuur en vrije tijd. Ze bieden huiswerkbegeleiding en studieondersteuning aan kinderen uit de lagere school, hebben een mannen- en vrouwenwerking en een jongerenwerking. Voor de huiswerkbegeleiding en studieondersteuning heeft Poorten en Bruggen een samenwerkingscontract met KaHo Sint-Lieven. Stagiaires uit de lerarenopleiding begeleiden de huiswerk- en studieklassen.

 

In de Heistraat worden alle activiteiten rond opvoeding, onderwijs en jongeren georganiseerd. De locatie in de Parklaan blijft bestaan als ontmoetingsplaats.

 

Poorten en Bruggen opende de nieuwe locatie op feestelijke wijze. Er was een receptie, een rondleiding in het gebouw en een toelichting over hun werking. Burgemeester Freddy Willockx en schepen voor welzijn en stedelijk basisonderwijs Christel Geerts hielden een toespraak. (Rolf Duchamps)