Werken voor het speelbos van Elversele

ELVERSELE. Go4nature, een organisatie die jeugdverenigingen en bos- en natuurbeheerders stimuleren om samen te werken aan meer groene speelruimte, kende een subsidie van 2000 euro toe voor het inrichten van een speelbos in Elversele. Wie daarmee in de wolken gaan leven zijn de leiders en de leden van Chiro Pripo want zijk zullen de grote gebruikers worden van dat speelbos. Hun lokaal ligt er niet ver af.

 

Zondag 16 december vanaf 14u zullen een aantal ingrepen uitgevoerd worden. Onder deskundige begeleiding van de gemeentelijke groendienst zullen alle leden van de vereniging meewerken om onder meer knuppelpaadjes aan te leggen om de toegankelijkheid te verhogen en boshutten te maken van wilgentakken.

 

Het speelbos zal een unieke kans bieden om de leden chiroleden dichter bij de natuur te brengen en de speelmogelijkheden uit te breiden.  De leden van de jeugdvereniging engageren zich om gedurende een periode van 10 jaar bijkomende aandacht te hebben en mee zorg te dragen voor dit bos.


Eind vorig jaar werd reeds een eerste sluikstort opgeruimd. Het speelbos is gelegen naast het voetbalplein van Elversele en is te bereiken via de Meersstraat. Hert gemeentebestuur van Temse werkt eveneens mee aan dit project.

 

Eind november wordt aan de rand van het perceel een vogelkijkmuur voor het observeren van vogels en een insectenhotel of een nestgelegenheid voor ongewervelde dieren, geplaatst dat vervaardigd wordt door leerwerkplaats De Waterkant, een sociaal tewerkstellingsproject van groep Intro. (Rolf Duchamps)