Vriendenkring lokale politie schenkt 1000 euro aan vzw De Klaproos

Image
De cheque van 1000 euro waar vzw De Klaproos heel wat mee kan doen.
BEVEREN. In de polyvalente zaal van het politiecommissariaat werd door de vriendenkring van de lokale politie een cheque van 1000 euro overhandigd aan VZW De Klaproos, het bekende Beverse tehuis voor mentaal en motorisch gestoorde andersvaliden. Dat bedrag was de opbrengst van de fotozoektocht 2008.

Korpschef Leo Mares, was vol lof over het initiatief waar ook sponsors bij berokken waren, mensen die op vrijwillige basis meewerkten en natuurlijk de eigen medewerkers uit het korps. Het idee van een fotozoektocht ontstond een paar jaar geleden tijdens één van de vergaderingen van de personeelskring van de politie. Onmiddellijk werd het verbonden aan het goede doek. Het was Luc Van Puyvelde, de wijkagent van centrum Beveren die onmiddellijk aan de voorbereiding begon. Hij zelf was een gedreven fan van fotozoektochten. In zijn eentje stelde hij zoektocht nummer 1 samen. De opbrengst daarvan ging naar vzw BOKS.

Het succes zette de mensen van de vriendenkring aan om er mee door te gaan en vorig jaar bracht de zoektocht geldelijke steun mee voor De Bron. Het stond dan ook meteen vast dat de fotozoektocht elk jaar zou worden herhaald.

Image
Korpschef Leo Mares wees op het belang van de fotozoektocht in het kader van de relatie politie-burger.
Korpschef Mares plaatste deze fotozoektocht in het beleid dat bij de lokale politie wordt gevoerd en gericht is naar 'Investor in People' en waarbij politie zich oriënteert naar de maatschappij door te kijken wat er gebeurt en er dan ook bij betrokken zijn. Het is ook iets van het management van het ‘bedrijf’ dat de politie is. Het zoeken naar partnership. De Klaproos was nu een partner.

De chef wil dat zijn medewerkers dan ook zo nauw mogelijk betrokken zijn bij de organisatie. Ze willen iets aanbieden aan de maatschappij en de vriendenkring is er in geslaagd een aanzienlijke som aan te bieden.

Voor de uitgave van de zoektocht 2008 werd door Luc Van Puyvelde reeds gestart in februari. Hij was en is de drijvende kracht maar kon ook rekenen op een paar vrijwillige burgers. Zo hielpen ook François Thijsman en Etienne De Middelaer mee.

De deelnemingsformulieren werden verkocht in het toeristisch infokantoor op de Grote Markt. In totaal werden er 280 verkocht en 50 van hen konden een prijs in ontvangst komen nemen.

Image
De cheque werd overhandigd aan afgevaardigde van De Klaproos, de politie, de medewerkende burgers en sponsors.
 

Nu was het de beurt aan vzw De Klaproos om de som van 1000 euro in ontvangst te nemen. Maar merkwaardig genoeg was er niemand van het bestuur aanwezig maar wel enkele andersvaliden met hun begeleiders!
De personeelskring van de politie gaat in 2009 weer een zoektocht in elkaar steken maar het goede doel waar de opbrengst naar toe zal gaan, moet nog bepaald worden.(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Jo Smet van vzw De Klaproos is in de wolken met de voetbalploeg die voetbalt voor het goede doel dat precies De Klaproos is. "Slechts twee ploegen van de wereld spelen voor een goed...

De bewoners van De Klaproos hadden elk een steen versierd die samen op een tafel werd gelegd.KALLO. Gisteravond hebben de bewoners van vzw De Klaproos symbolisch de eerste steen gelegd voor de...

BEVEREN. De vzw De Klaproos, dienst voor personen met een handicap, wenst een nieuwbouwproject te realiseren in de Steenlandpolder, langs de Beversedijk te Kallo. Daar zullen drie zorgvormen van de...

Tania Kloek zingt voor De Klaproos uit Beveren.BEVEREN. VZW De Klaproos, het opvanginitiatief voor personen met een handicap en met een huis in Beveren en Kallo, mag rekenen op Tania Kloek die nog...

BEVEREN. Vzw De Klaproos, het prive-nitiatief dat aan minder bedeelden zoveel prachtige dagen schenkt, haalt elk jaar de middelen om te kunnen bestaan, uit een grandioos palingfeest. Voor de...

BEVEREN. VZW De Klaproos werkt aan een nieuwbouw in Kallo. Die moet de twee huidige vestigingen in Beveren en Kallo samen brengen. De vzw krijgt hiervoor van de gemeente Beveren een renteloze lening...