Beveren Lions opnieuw tegen Brussels Kangaroos

BEVEREN. In eerdere confrontaties met Brussels Kangaroos won Beveren Lions 4 van de 6 wedstrijden. Afgelopen zaterdag was de laatste double header tegen de Brusselaars op hun kunstgrasveld, wat altijd een lastige aanpassing is. 

In de eerste wedstrijd kreeg de starting pitcher van Beveren het meteen hard te verduren: een hit-by-pitch en een home run zorgden direct voor een achterstand. In de tweede inning ging het veel beter maar was er toch een pitcherswissel nodig wegens blessure. Ondertussen lukte het de Lions niet op om ook maar te dreigen tegen de ex-internationale pitcher van Brussel. Enkel door fouten van de verdediging kwam er af en toe iemand op base. Met slechts één hit - van Arne Van Royen - gingen de leeuwen roemloos onderuit met als eindscore 6-0.

In de tweede wedstrijd startte Merijn De Clerck op de heuvel. Ondanks ook te starten met een hit-by-pitch, hield hij gedreven de score op 0 tot de vierde inning. De Kangaroos kenden hun eigen veld goed en plaatsten bloophitjes net over de infield, terwijl de leeuwen hun hard geslagen ballen in de handschoen van de verdediging zagen verdwijnen. Toen in de vijfde inning de Brussels pitching begon te haperen, scoorden de Lions 3 runs en namen de leiding met 2-3. Die was van korte duur want de Brusselaars gingen met dezelfde tactiek door en brachten de score op 5-3. Met deze voorsprong nam bij de Kangaroos een Amerikaan de pitching over en deed daarmee de deur dicht. In de laatste inning kon Beveren nog eens de basen vol zetten met één man uit. Maar een struikelende batter kon niet verhinderen dat de wedstrijd werd beëindigd met een double play. 

junioren

De junioren verloren weliswaar op Brasschaat maar speelden vrij goed met slechts één punt in het nadeel van de thuisploeg. De 7-1-score was zeker geen afslachting en de Beverse verdediging liet weinig kansen toe. Vooral pitchers Nils Van Den Bergh en Drew Van Hal maakten er het beste van. Aanvallend ging het iets minder, hoewel er stevig geprofiteerd werd van stealing zodat het verdiende punt alsnog binnen kwam.

softbal dames

De softbal dames hebben alle twijfels weggenomen. In Seraing gingen de dames letterlijk en figuurlijk als één blok de overwinningen mee naar Beveren nemen. De scores 2-7 en 3-14 spreken voor zich. Nena Heyrman en Joyce Verhulst waren de pitchers van Beveren. Aanvallend een dikke pluim voor de hits van Britt Streux, Jessie Heylen en de homerun van Muriel Robert. 

De Thabas hebben hun thuiswedstrijd tegen Brussels verloren. Weinig aanvallend te noteren, behalve de homerun van Nemo Demunck en een hit van Samuel Defer. De wedstrijd eindigde met een teleurstellende 3-8. 

 

 

 

 

Lees ook:

Winst en verlies voor seniors Beveren Lions

BEVEREN.  De seniors van Beveren Lions kregen op zaterdag 21 juli de collega’s van Merchtem op bezoek voor twee wedstrijden. Merchtem, tweede in de rangschikking, opende de score. Beveren kon net...

Beveren Lions trokken aan het kortste eind

BEVEREN. De damesploeg van Beveren Lions speelde zondag twee wedstrijden tegen Gent. De eerste wedstrijd was, ondanks een 0-7-verlies, aangenaam om te volgen. Enkel aan slag kon Beveren niets...

Kampioen Hoboken Pioneers op bezoek in Beveren

BEVEREN. Beveren Lions ontvingen afgelopen weekend Hoboken Pioneers. Het ging om het laatste competitieweekend in 1BB. De eindranking was al gekend en Hoboken Pioneers kwam als kampioen naar Beveren. 

Geslaagd weekend dames Beveren Lions

BEVEREN. De damesploeg van Beveren Lions heeft er een geslaagd weekend op zitten. De dames wonnen hun twee wedstrijden op Borgerhout met 3-15 en 0-11. 

Kadetten Beveren Lions herpakken zich

BEVEREN. De kadetten hebben zich terug herpakt, na het vorige verlies tegen Brussels. Afgelopen weekend namen ze revanche tegen hetzelfde team en lieten geen spaander heel van hun tegenstander. Drew Van...

Beveren Lions in Namen

BEVEREN. Afgelopen weekend trok Beveren Lions naar Namen waar ze Namur Angels ontmoetten. De Angels staan op de tweede plaats in de rangschikking met 3 wedstrijden voor op Beveren. De leeuwen zouden dus...