Beveren Lions delven onderspit na spannende match

BEVEREN. De seniors van Beveren Liosn hebben het voorbije weekend een bangelijke wedstrijd gespeeld tegen Mortsel.Vooral de eerste wedstrijd was er één om in te lijsten en toch moest de ploeg op het einde het onderspit delven. 

Pitcher Anderson Gerdel begint te renderen. De aanpassingsperiode is vrij goed verlopen en Anderson heeft een sterke wil om het team de eerste overwinning te schenken.In 9 innings liet hij Mortsel slechts 5 hits noteren die goed waren voor 2 punten. De thuisploeg daarentegen maakten in de 4e inning de kloof terug dicht door hits van Jonathan Beck, Robin Jacobs en Robin Reyns. Goed voor de 2-2 gelijke stand. Nadien wel nog hits van Merijn De Clerck, met een triple en een hit van Arne Van Royen die spijtig genoeg niets opleverden. Bij gelijke stand op het einde moet er een winnaar zijn door verlengingen.  Daar was het Mortsel die aan het langste eind trok en met 2-8 de overwinning pakte. Toch was het even bibberen voor de bezoekers die de sterkte van Beveren onderschat hadden.

De tweede wedstrijd eindigde met dezelfde score maar de kracht van de thuisploeg was minder gedreven. Hits van Arne Van Royen, Tom Van Geert, Davy De Ridder, Alfredo Metz en Jonathan Beck waren net genoeg om de 2 punten te maken die iets te weinig waren om te kunnen vieren. Pitchers van dienst waren ditmaal Jean-Paul Morgan, Robin Reyns en Tim Geys.

miniemen

De miniemen verloren in het plaatsingstornooi op Merchem geen enkele wedstrijd. Ze wonnen tegen Merchtem, speelden gelijk tegen Louvain-La-Neuve (1-1) en Brasschaat (0-0).

De kadetten wonnen tegen Brasschaat met 4-2 en verloren tegen WBA met 2-9.

Bij Greys weten ze nu ook dat Beveren in eerste klasse zit. De eerste wedstrijd was er één met veel spanning. In de 1ste inning maakte Greys 2 belangrijke punten maar konden verder in de wedstrijd de score niet uitbouwen. Beveren sloeg wel zijn hits zoals pitcher Sara De Graeve, Jessie Heylen en Tessa Kips maar konden net niet scoren. In de laatste inning wel een pracht van een homerun van Melissa Rottiers die de stand nog eerreddend op 2-1 bracht.

In de tweede wedstrijd ging de thuisploeg sneller in de aanval wat resulteerde op een 11-3 score. Ditmaal met mooie hits van Nena Heyrman, Jessie Heylen en Melissa Rottiers bij Beveren.

Door dit dubbel verlies moeten de 'Leeuwinnen' de draad lossen maar staan zeker nog in de middenmoot van de rangschikking. (mb)

 

Lees ook:

BEVEREN. Waar de Beveren Lions vorige week een teleurstellend weekend beleefden, zat het de teams dit weekend beter mee. De seniors wonnen hun wedstrijd tegen huidige lijstaanvoerder Gent...

BEVEREN. De Beveren Lions hebben na de wintertrainingen de wedstrijden hervat. De jeugdploegen starten later maar de junioren hebben hun start tegen Borgerhout alvast niet gemist. De tegenstander...

BEVEREN. De Beverse bassball en softballvereniging Beveren Lions heeft een klein rampweekend achter de rug. De seniors begonnen tegen Louvain-La-Neuve heel agressief en scoorden meteen 2 punten via...

BEVEREN. De ploeg van coach Gerda Cools en Christel Van Hove hebben in de laatste wedstrijd van het seizoen de kroon op het werk geplaatst. De kadetten van Beveren Lions speelden kampioen in de...

BEVEREN. Bij de eerste wedstrijd van het softballseizoen kreeg de mannenploeg van Beveren Lions meteen de kampioen van vorig jaar, de Chicaboo's uit Stabroek, voor zich. Bij hen stond Paul...

BEVEREN. Slechts twee teams van baseball- en softballploeg Beveren Lions konden het voorbije weekend hun wedstrijd winnen.