Meersman en Lardon eerste Wase kampioenen Ju-Jitsu

SINT-NIKLAAS. Afgelopen vrijdag 11 november 2011 zijn Nico Meersman (vzw Saigen) en Bjarne Lardon (Ippon Zwijndrecht) gekroond tot Wereldkampioen U18 Duo-Game Systems Ju-Jitsu in de Topsporthal te Gent. Zij zijn daarmee de eerste Waaslanders die het in deze topsportdiscipline tot wereldkampioen schoppen.  De 20-jarige Wendy Driesen (Ippon Zwijndrecht) verloor in de categorie -62kg dames -21 jaar haar finale van een Zweedse.

Bjarne en Nico beten de spits af voor de Belgen op dit wereldkampioenschap en konden een zeer goede start nemen tegen een Roemeens koppel, ze wonnen overtuigend met een verschil van vier punten: 84-80. Volgende afspraak voor onze landgenoten uit het Waasland was tegen Duitsland. Bjarne en Nico konden doorgaan op hetzelfde ellan tegen het Duitse koppel Teichtweier/Holley. Met een ruime overwinning van 88-84,5 stoten ze door naar de halve finale.

In hun derde wedstrijd, de halve finale stond er geen maat op Nico en Bjarne want ook in deze wedstrijd waren ze dominant, Alvast goed voor zilver. In de finale stonden Bjarne en Nico de oostenrijkers Bicher/vostaut, gaandeweg de wedstrijd vergrootte het puntenverschil in het voordeel van de Belgen, eindstand 90-85.

Bjarne en Nico trainen reeds 3 jaar samen bij Saigen Sint-Niklaas en sinds enige tijd ook bij Ippon Zwijndrecht, ze waren in het verleden vaak de underdog op internationale kampioenschappen maar de maandenlange voorbereidingen voor dit kampioenschap hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen. Een zeer knappe prestatie voor dit jonge duo dat wedstrijd na wedstrijd beter presteerde.

Bjarne Lardon trad ook aan op zondag in het Fighting System in de categorie fighting system -55kg. Helaas geraakt hij gekwetst aan de elleboog in de eerste wedstrijd waardoor Bjarne forfait gaf.

Wendy Driesen

In haar eerste wedstrijd won de Antwerpse Wendy Driesen overtuigend met 9-5 van een Italiaanse. Tweede wedstrijd was tegen een Bulgaarse Mandzarovha. In het begin stond Wendy met enkele punten achter. Het duurde echter niet lang of Wendy nam voorsprong om uiteindelijk de wedtrijd te winnen met 11-7. In de halve finale stond Wendy tegen de Duitse Kasischke dewelke geen partij was voor Driesen. 18-5 was de eindstand. Wendy hield aan deze wedstrijd wel een blessure aan haar rechterhand over. In de finale stond wendy tegenover de Zweedse widgren Sara. De eerder opgelopen blessure aan het rechterhand speelde Wendy parten waardoor ze amper kon scoren. Ook verzorging van de dokter bracht geen beterschap waardoor de wedstrijd eindigde met een 7-2 eindscore. Wendy is toch tevreden met de tweede plaats gezien de omstandigheden.

mooie ervaringen voor Lindsay Wauman & Evelien Loir (Ippon Sint-Niklaas), Brenda Huysmans & Charis Gravesteyn (Jigo Bazel)

Lindsay en Evelien moesten het in hun eerste wedstrijd opnemen tegen Stanic Vidavodic uit Montenegro. Met nog heel wat kriebels in de buik begonnen ze aan hun allereertse WK. Al vroeg in de wedstrijd kwamen ze op achterstand met 2 punten verschil maar naarmate de wedstrijd vorderde groeide ook het zelfvertrouwen van Lindsey en Evelien waardoor ze hun achterstand toch nog konden verkleinen tot 1 punt: 75-76.

In de herkansing moesten ze het onderspit delven tegen Duitsland. Geen teleurstelling voor de Sint-Niklase meisjes want het kampioenschap was toch een mooie ervaring.

Brenda & Charis, het duo uit Bazel werd vrijgeloot voor hun eerste wedstrijd. Vervolgens namen ze het op tegen het Griekse duo Zevoudaki/Gouma. Brenda & Charis konden de wedstrijd niet winnen. Ook voor Brenda & Charis was de ervaring belangrijker dan deelnemen. (mb)

 

 

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. Coach Leon Verbtraeken van de Ju-jitsubond is teruggekeerd van de Combat-games in Peking met een 4de plaats voor zijn sporters Wendy Driesen(jjc Ekeren) en Yazid Dalaa(jjc Luchtbal)....

ZWIJNDRECHT. De Zwijndrechtse ju-jitsu trainer Leon Verbraeken is zondag vertrokken naar Peking waar hij als coach van het duo Wendy Driesen (JJC Ekeren) en Yazid Dalaa (JJC Luchtbal) de...

Etienne Van de Merlen en Leon Verbraeken, twee grootheden bij Ju-Jitsu Ippon Zwijndrecht. Volgend jaar bestaat de club 40 jaar.ZWIJNDRECHT. Organisator Leon Verbraeken evalueerde de Tomonokai Stage...

wachten op de startZWIJNDRECHT. In de sporthal vond de Tomonokai stage plaats die door Ju Jitsuclub Ippon werd georganiseerd. Leon  Verbraeken en Etienne Van de Merlen konden achteraf...

ZWIJNDRECHT. Op de Belgische Kampioenschappen Ju-jitsu in de Sporthal aan de Drakenhoflaan in Deurne oogstte Ippon Zwijndrecht weer succes. Op de eerste dan nam één koppel deel bij de...

ZWIJNDRECHT. De ju-jitsuclub Ippon zit weer in de jaarlijkse periode waarin ze truffels verkoopt waarvan de opbrengst wordt aangewend voor de werking van de talrijke jeugdsporters én de...