Website eskabee.be houdt KSK Beveren levend

BEVEREN. In Beveren is een nieuwe website opgericht om zo de herinnering aan het vroegere SK Beveren levendig te houden. Deze website vormt de eerste aanzet om KSK Beveren enerzijds steeds te blijven herdenken, maar anderzijds tevens een nieuwe toekomst te bieden, mogelijks in 4de provinciale. Op nauwelijks enkele dagen tijd registreerden zich reeds meer dan 550 personen als supporter of sympathisant van dit nieuwe initiatief. Ook ex-speler Wim Hofkens, speler van het legendarische SK Beveren in  de roemrijke periode rond 1979, zet zich volledig achter dit  initiatief en wenst mee te werken aan de heropstart van SKB.

De initiatiefnemers bouwen verder op een voetbalgeschiedenis van 75 jaar. Ze vinden dat dit een toekomst verdient. "Het nieuwe voetbalseizoen in België is zopas op gang getrapt en voor  het eerst sinds 1935 gebeurde dit zonder KSK Beveren. Voor vele supporters zal het vreemd en zelfs pijnlijk zijn om op maandagmorgen geen uitslagen, interviews of verslagen van ons aller KSKB in de pers  terug te kunnen vinden. KSK Beveren is de enige Oost-Vlaamse club die er tot op heden in  geslaagd is om één of meerdere landstitels te veroveren. Het is ook  over het ganse land een van de weinige ploegen die in de laatste decennia de hegemonie van de grote drie uit het Belgische voetbal wist te doorbreken. Deze prachtige traditie- en familieclub zal dan ook  nooit uit onze gedachten verdwijnen", zo klinkt de ballade ter ere van de vroegere club van de Freethiel.

Deze website eskabee.be is alvast de eerste aanzet om KSK Beveren niet alleen te blijven herdenken, maar tevens om geel-blauw te doen herleven! Op termijn zal deze website uitgebouwd worden met een overzicht van  het KSKB-verleden (KSKB-archief). Hierbij zal dus aandacht geschonken worden aan de roemrijke geschiedenis van 1935 tot 2010.

"Het is onze bedoeling om via allerhande initiatieven KSK Beveren ook  na het rampjaar 2010 in de belangstelling te houden. Zo blijven we bijvoorbeeld de ex-KSK Beveren spelers in binnen- en buitenland volgen, en zullen af en toe hierover op deze site berichten. Onder het  motto: ‘KSK Beveren revisits Europe?’ hopen we ook elk seizoen minstens  één voetbalreis te kunnen organiseren, waarbij we elke keer een vroegere Europese tegenstrever van KSK Beveren eruit pikken."

Er wordt ook een boek uitgegeven over 75 jaar KSK Beveren, dat in het najaar 2011 zal uitgegeven worden. Op deze site komt u dus te weten  hoe en waar men het boek zal kunnen bestellen, hoe men zijn exemplaar vooraf  zelfs kan reserveren, en hoe men als sponsor kan bijdragen tot de  realisatie van dit unieke boek.

Momenteel wordt bovendien reeds uitvoerig onderzocht of het mogelijk is om KSK Beveren in het seizoen 2011-2012 opnieuw te laten starten en actief te laten aansluiten bij de KBVB. Hopelijk kan KSK Beveren op die manier echt herleven als een volwaardige voetbalclub, ook al is dat onderaan de ladder van de Belgische voetbalcompetitie. Er zijn reeds meerdere gesprekken met verschillende instanties achter de rug, en zullen de supporters zo goed als mogelijk langs de weg eskabee.be op de hoogte houden.

De initiatiefnemers besluiten: "Met deze  herstart hopen we KSK Beveren terug te laten uitgroeien als een echte club van het volk, waarbij de beleving, de passie en solidariteit onder de supporters het belangrijkste zijn. Ze doen er alles aan om SK Beveren, geel-blauw, en alle tradities verder in ere te houden om de vele supporters terug het voetbalplezier van weleer te schenken." (Rolf Duchamps)