Beverenaar Tom Van Biesen wint districtfinale bandstoten

REGIO. In zijn lokaal van de Kon Gildevrienden in het Beverse Gildehuis heeft Tom Van Biesen de districtfinale 4de klasse bandstoten gewonnen en mag nu op 19-20 maart het Waasland gaan vertegenwoordigen op de gewestelijke finale die in het district Dender zal georganiseerd worden. Eigenlijk was deze finale een Beverse aangelegenheid want ook Willy Leemans (Kon Gildevrienden), Peter Rosier en Dylan Van Leuvenhage(BC Sleepbootje) hadden zich gekwalificeerd.

Er werd gespeeld naar 40. Tom Van Biesen won met 4 matchpunten, 102 car, 41b, gem 2,48 en een hoogste reeks van 19 wat veruit het beste was van alle partijen.
Van Biesen verloor nochtans tegen zijn ploegmaat Willy Leemans in 19b met 22-40 en dat was maar aan 1,15 gem. Maar dan kwam Tom in actie en speelde nog twee partijen met promotie. Hij won tegen Peter Rosier in 9b met 40-21. Het was in deze match dat hij die reeks van 19 lukte. Zo stond hij daar met een gem. van 4,44.Ook Dylan Van Leuvenhage kon geen halte toeroepen tot Van Biesen want het werd 40-31 in 13b. Zo had Tom weer een promotiegemiddelde beet: 3,07. Tegen Van Leuvenhage maakte hij toch ook weer een serie van 16.
De 2de plaats was voor Peter Rosier, 3de Willy Leemans en 4de Dylan Van Leuvenhage.(Rolf Duchamps)