Veertienjarige Dylan Van Leuvenhage Belgisch Biljartkampioen

BEVEREN. De 14-jarie biljartbelofte, Dylan Van Leuvenhage, is in de BC Sint-Jozef Zutendaal in Limburg, Belgisch Kampioen geworden in de 5de klasse vrijspel naar 70 punten. Dylan is lid van de Kringvrienden Beveren ( spelen niet in de Belgische Bond) en voor het nationale niveau werd hij speler van BC Sleepbootje Kieldrecht dat wel in de KBBB speelt, net als de Koninklijke Gildevrienden  trouwens. Dylan speelt reeds enkele jaren met Kringvrienden mee in de Beverse Biljart Federatie die van de jongeman nog heel wat mag verwachten. "Toch wou ik graag ook in de Belgische spelen en dat lukte via ’t Sleepbootje waar ik heel wat leden kende."

In de finale van het BK won Van Leuvenhage 4 van de 5 partijen en bekwam als enige finalist de promotie.  Hij verloor tegen Luc Van Steenberghe van BC Hallensia Buizingen met amper 1 punt verschil. Na 25b was het 69-70 en een hoogste reeks van 18 voor Dylan. Zijn gemiddelde was 2,76.
Tegen Mickaël Mattioli van ACBCP Châtelet won Dylan in 18b met 70-56 gem 3,88 en hr 18.
Dan volgde de winst tegen Camille Devillers van BC Marchinois uit Marchin in slechts 14b met 70-28 of gem5 en hr 13.
Dylan won tegen Kevin Van Gelder van BC De Maan Schelle in 26b met 70-64, gem 2,69, hr 11.
Tenslotte versloeg de jonge biljartbelofte uit Beveren ook Eric Janssens van BC Ketsers Hechtel met 70-47 of gem 4;66.

Zo stond Dylan Van Leuvenhage op 8 punten, 349 car (van de 350 die mogelijk waren) in 98 beurten en een algemeen gemiddelde van 3,56. Dat alles was goed voor de titel van Belgisch Kampioen 5de klasse vrijspel 70 op een 2,30 meter biljart. En dat voor een 14-jarige tussen al de andere volwassen finalisten!
De hoogste reeks in dit BK waren de 24 van Kevin Van Gelder tegen Devillers en 22 van Mattioli tegen... Dylan Van Leuvenhage.

De altijd bescheiden Dylan straalde wel met de onderscheiding die enkel een Belgisch Kampioen op het biljartvestje mag prikken. En natuurlijk zijn er de bijhorende diploma’s afgeboord met de Belgische driekleur.
Hij had voor de titelstrijd zich wel wat voorbereid met enkele speciale trainingen en dat ook onder het oog van zijn leermeester Jeffrey De Witte van BC ’t Sleepbootje. In de Kring staat ook Dirk Peersman wel paraat om Dylan te begeleiden. En ook zijn eerste ‘biljartprof Louis Pfaff, houdt hem in de gaten. Is het intens bezig zijn met deze sport vroegen we aan de leerling van het GTI Beveren, waar hij afdeling hout volgt. "Dat valt eigenlijk nog al mee. Enkel woensdag en zaterdag oefen ik want te veel er mee bezig zijn is ook niet goed. Ze hebben mij dat niet moeten leren want ik ondervond dat zelf." Biljart in de pers, dat zou beter moeten kunnen. Dylan ziet wel dat ze er wat meer over schrijven en ook, op televisie zenden ze al eens iets uit.

Het kampioenschap verliep wel tamelijk vlot. Enkel in de eerste match tegen Van Steenberghe waren er wat problemen omdat hij steeds gewoon was op klein biljart 2,10 meter te spelen maar nu was dat een 2,30 meter. "’t Was even wennen", aldus Dylan. "Maar uiteindelijk verloor ik maar met 1 puntje verschil."

Nu kijkt hij weer uit naar de Kampioen der Kampioenen, een Groot-Beverse eindstrijd die hij nog eens wil winnen. Hij is nu al drie jaar op rij de Kampioen van de Kringvrienden en dat maakt dat hij de eretitel van 'keizer' mag dragen.
De wedstrijden om de ‘Kampioen der Kampioenen’ worden in een voorronde gespeeld op zaterdag 12 maart in de Kringvrienden, het lokaal van Dylan Van Leuvenhage zelf. Hij speelt zijn partij tegen Johan Goddaert de kampioen van ’t Sleepbootje. Kringvrienden mag deze competitie tussen de clubkampioenen organiseren omdat het de 'Beker van Beveren Vrijspel per ploeg' won. Dylan speelt zowat thuis. Hij woont vlak naast de Kring en de biljarttafel staat als het ware in zijn living. De finales worden zondag 13 maart gespeeld. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

REGIO. Dylan Van Leuvenhage van de Beverse Kringvrienden die in de Belgische Biljart Bond bij BC Sleepbootje Kieldrecht uitkomt, is Gewestelijk biljartkampioen geworden 5de klasse vrijspel 70...

REGIO. In de biljartzaal van BC ’t Sleepbootje in Kieldrecht werd de rechtstreekse districtfinale 5de klasse vrijspel klein biljart (2,10 m) gespeeld. De winnaar moet het district Waasland op 18 en...

De 13-jarige Dylan Van Leuvenhage (naar 81) die de finale won tegen Freddy De Kindt (naar 85).BEVEREN. In De Kring in het lokaal van de biljartclub De Kringvrienden werd zondag biljart gespeeld vrij...

kampioen Dylan Van LeuvenhageBEVEREN. Het kampioenschap overband 26-31 in de Beverse Biljart Federatie kreeg een finale in het Gildenhuis bij Kon. Gildevrienden. Dylan Van Leuvenhage (Kringvrienden...