Verbroedering blijft leider in derde provinciale 3-1 winst tegen Rochus Deurne

ZWIJNDRECHT. Verbroedering heeft nu voor heel wat belangstelling ook de belangrijke partij tegen het 3de gerangschikte Rochus Deurne gewonnen. De Antwerpenaars stonden toch maar op 2 punten van de leiders. Voor Verbroedering wordt het nu toch uitkijken hoe het met al die gekwetsten verder moet. Bij Gashi, Van de Perre, Van Haute, Duym kwam er nu na 30 min spelen ook nog Steve De Coster bij.

De eerste kans was voor Verbroedering. Na 4 minuten zonderde Mamusha, Lars De Smet alleen af voor de bezoekende doelman Van Aelst, die gepast tussenkwam. Het eerste kwartier was Verbroedering volledig baas. Dit resulteerde in schoten voor Jo Van Gremberghe en Bert Claes, maar beiden richtten naast.

Na het uitvallen van De Coster verkoos Rochus om iets meer gas te geven.  Zo miste ex-profspeler Danny Lenie voor open doel en werd een voorzet-schot van Rottiers mooi door thuisdoelman Duerinck over geduwd. Thuisspeler Bert Claes raakte nog de lat en De Ceuster van Rochus schoten nipt naast. Ruststand 0-0 na een degelijke eerste helft.

Ook in de 2e helft kwam het eerste gevaar van de thuisploeg.  Een kopbal van Mamusha werd mooi gered door doelman Van Aelst.Rochus kwam meer opzetten en dit resulteerde in het openingsdoelpunt (55e).  Met een doorsteekpass werd De Ceuster alleen voor Duerinck gebracht en hij besloot in de verste hoek binnen 0-1. 

Zwijndrecht  reageerde onmiddellijk met een lobbal van De Smet op de lat.  Danny Lenie kreeg de kans op 0-2, maar miste jammerlijk voor open doel. Het spel ging nu spectaculair op en neer en Zwijndrecht toonde zijn fysieke sterkte.  Een botsende bal werd door Koen Van Cauteren mooi in één tijd aangenomen (62e’) : 1-1.

Verbroedering was nu niet meer te stoppen, en drukte door.  De Smet kreeg meer ruimte en ontbond zijn duivels.  Een mooie rush van Bert Claes op links en dito voorzet werd zonder medelijden door Lars onder de lat gekegeld (75e) 2-1.
Rochus kraakte en Verbroedering duwde door.  In de 90e’ minuut maakte invaller en youngster Tim Janssens de klus helemaal af: 3-1.
Zwijndrecht blijft zo alléén aan de leiding en maakt zich op voor de komst van het tweede geklasseerde KSC Maccabi.  (r.d.)