Koken met kids: smurfentaart

Eerstdaags is het weer zover: Koken met Kids is jarig. Groot feest natuurlijk! Hoewel, de laatste jaren is het met een dubbel gevoel dat ik mijn verjaardag vier. Ooit zei iemand eens tegen mij dat je vanaf een bepaalde leeftijd je verjaardag niet meer viert en elk jaar snap ik het beter en beter. Soit, we zitten nog midden in onze dertiger jaren dus heel hard klagen gaan we ook niet doen. Op naar het feest dan maar! Hier in de Westerse wereld vieren we een verjaardag nogal traditioneel. Jongeren nemen op de dag van hun verjaardag snoepjes mee naar school en geven op woensdag- of zaterdagmiddag een verjaardagsfeestje voor hun favoriete vriendjes. Ben je wat ouder dan dan nodig je meestal wat familie of vrienden uit.

Eén ding is bij ons altijd hetzelfde, de jarige draagt een kroon en er komt een traktatie aan te pas. Meestal is die traktatie een verjaardagstaart of gebak. We weten ondertussen dat ze in andere culturen er wel eens andere gewoontes op durven nahouden en met de verjaardag is dat niet anders. In Mexico bijvoorbeeld werken ze niet met taarten. Daar maken ze een grote pop die gevuld wordt met snoep. Als de pop af is slaan ze met een stok de pop kapot en verdelen ze de snoep. Zo een pop heet een Piñata. In andere landen viert men de verjaardag ook niet op de dag dat je geboren bent maar op je Naamdag. Heet je dus Jan, dan vier jij je verjaardag op de dag van de Heilige Johannes, samen met alle andere Jannen. Nee, dan vind ik het goed zoals het is hier. Hier doen we het met een taart én op onze verjaardag.

De taart die ik jullie wil voorstellen is de Smurfentaart:

ingrediënten

1 rol bladerdeeg

1 pot abrikozencompote

2  dl room

1 el bloemsuiker

100 gr witte chocolade

vanillepudding

 

bereidingswijze

Bladerdeeg op bakpapier in vorm leggen en doorprikken.

Een laagje koude vanillepudding over bodem verdelen.

Ongeveer 25 min. bakken op 220° (zie beschrijving verpakking). Even laten afkoelen.

Abrikozencompote uitsmeren over de vanillepudding (indien het vel op de pudding stoort, kan je dit vel verwijderen).

Room met bloemsuiker opkloppen en over de abrikozencompote uitsmeren.

Chocolade raspen en over de room verdelen.

Vlug gesmurft en heerlijk lekker.

Verjaar jij ook deze week? Alvast een gelukkige verjaardag gewenst dan!

 

Voor onze verjaardag geven we in de vorm van een wedstrijd ook nog twee kookboekjes weg. Klik hier als je wil meespelen: koken-met-kids.be/koken-met-kids-contact/wedstrijd

(kl)

 

 

Lees ook:

REGIO. Volgende week zaterdag  is het St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland. In de vorige eeuwen zijn er massaal veel Ieren geëmigreerd naar landen zoals de VS en Australie en...

REGIO. Vandaag is het een beetje een vreemde zondag vind ik. Het is grijs, een beetje dreigend zelfs, maar je voelt dat er iets in de lucht hangt. Mensen kruipen op de fiets, trekken hun...

2012 is een schrikkeljaar en dat wil zeggen dat we dit jaar weer een 29ste februari zullen hebben. Ik weet niet juist waarom maar toen ik mij bovenstaande bedenking maakte moest ik ineens aan...

MELSELE. Zondag 19 februari vieren we met zijn allen weer carnaval. Het is te zeggen, bijna met zijn allen. Met grote zekerheid kunnen we zeggen dat in Aalst, Ninove, Halle, enz. grote vieringen...

REGIO. Dinsdag is het Valentijn en naar goede gewoonte zal weer niemand er aan ontsnappen. Het is dé dag bij uitstek om, al dan niet anoniem, je liefde te verklaren aan die ene speciale...

REGIO. De Chinezen vieren nieuwjaar, in tegenstelling tot ons, niet op 1 januari. De reden hiervoor is omdat men voor Chinese feestdagen teruggrijpt naar een kalender die meer dan 4700 jaar oud is...