Sint-Niklase leerlingen geven Nederlands

SINT-NIKLAAS. Vandaag, maandag 16 januari, waren de leerlingen van de OKAN-klas even geen leerlingen. Ze namen de rol van leerkracht op zich om Nederlandse les te geven aan Engelse studenten uit Canterbury, die momenteel op bezoek zijn op Odisee Campus Waas. Zo willen ze de studenten laten voelen hoe het is om als vluchteling Nederlands te leren in België.  

Twintig Engelse studenten van de lerarenopleiding van de Canterbury Christ Church University zijn momenteel op bezoek bij de Lerarenopleiding Secundair onderwijs van Odisee in Sint-Niklaas. Ze blijven 2 weken in Sint-Niklaas en verblijven in gastgezinnen. Zo willen deze Engelse studenten hun blik verruimen en kennismaken met het secundaire onderwijssysteem van een ander Europees land. Ze zullen les geven in verschillende lagere en secundaire scholen in Sint-Niklaas, en leren ook het systeem van de OKAN-klassen kennen, een systeem dat in Groot-Brittannië niet gebruikt wordt.

Het project werd leerrijk voor zowel de Engelse bezoekers als voor de Belgische leerlingen. Deze laatsten kregen de taak om de bezoekers Nederlandse les te geven. (mb)